>UCvWy6Az8x8Wse<

Der er noget fransk klovn i mig, indrømmer Gert Henning-Jensen. I Operakompagniets nye forestilling synger han tenorstemmen. Den 39-årige sanger er oprindeligt nordjyde og uddannet på det Nordjyske Musikkonservatorium.

Egentlig spillede han klaver, men på konservatoriet skiftede han tangenterne ud med sangen. -Jeg blev træt af at sidde bag et stort, sort klaver og spille. Jeg kunne næsten ikke få øje på publikum, siger den spinkle sanger.

I stedet sprang han ud om sanger. Og det har han ikke fortrudt, for han blev hurtigt populær. -Jeg nåede ikke engang at blive færdig på konservatoriet, før jeg blev tilbudt et job. Det var chefen for den kongelige opera, der havde ringet til det nordjyske.

Hun ville meget gerne ansætte den unge nordjyde. Men Gert Henning-Jensen var kræsen. -I første omgang sagde jeg nej. Jeg kunne ikke overskue at skulle flytte til København.

Men efter lidt overtalelse sagde han alligevel ja. Det blev til tre år i operaens kor, hvorefter han tog orlov. -Jeg fik tilbudt så mange job ved siden af, at jeg efterhånden ikke havde tid til koret.

Efter tre års orlov med en fyldt kalender droppede Gert Henning-Jensen så koret helt. Siden har han været løst tilknyttet til forskellige teatre rundt omkring i Europa. Blandt andet i Gent i Belgien, hvor han også var med i en Kurt Weill forestilling.

-Det var noget helt andet dernede. Det var kun de tyske værker. Jeg kendte slet ikke hans amerikanske musicals før jeg kom herop.

Det har nærmest været en åbenbaring. Det er nogle fantastisk smukke sange. Man er nødt til at bruge alle kroge af sin stemme - på en god måde, fortæller Gert Henning-Jensen.

På trods af den internationale erfaring og en bopæl i København holder han alligevel fast i kontakten til det nordjyske. Hver sommer synger han blandt andet ved Svinkløv Badehotels operamatineer, og han har fået en fast nordjysk fanskare -Der er nogen, der altid dukker op. Det er rart, at der stadig er nogen, der tænker på en heroppe. Det varmer.