>Balkanrytmik - Bazaar<

Ved koncerter, der involverer musik og publikum, skiller det danske publikum sig ud: De klapper på et og tre og dræber dermed al rytmik, fremdrift og energi i musikken.

Onsdag aften var det op til Bazaar at give publikum en lektion i rytmisk fornemmelse, og hvad kunne være bedre til det end deres folkemusikalske bastard af balkan, disco, hiphop og dub.

Det tog et minut, før spillestedet blev det varmeste sted nord for Balkan, og det skyldtes først og fremmest Bazaar, der forstod at lade publikum feste med. Det var en af den slags all-in-koncerter, hvor publikum selv er lige så stor en del af det showet. En interaktiv koncert i form af råb, sang, hop og dans. Bandet leverede rytmerne, mens forsanger Ognjen Curcic gav den som sprechstallmeister og festdomptør.

Faldgruben er, at det bliver mere kollektivt hoppeshow end musikalsk oplevelse. Koncerten var da også bedst, når Bazaar lod de folkemusikalske skalaer løbe op ad uvante sammensætninger som funk-disco, conga-trommeri, saxofon og Jamaica-bas.

Det skal dog ikke ligge noget band til last, at det pisker en stemning op. Og det gjorde Bazaar, mens de gav en syngende lektion i at klappe, hoppe og råbe på alt andet end et og tre.