>Beboersolist<

Der var vin i glassene og tunmousse, gammeldags oksesteg og marengsdessert på menuen på plejehjemmet i går. Det var nemlig igen blevet tid til den årlige høstfest for beboerne og daggæsterne.

Desserten måtte dog pænt vente ude i køkkenet et godt stykke tid efter hovedretten, for inden den skulle på bordet, var der som dagens højdepunkt arrangeret, at en af dansktoppens kendteste solister Richard Ragnvald skulle komme forbi og synge et par sange for - og ikke mindst med - de ældre på hjemmet.

- Kom så alle sammen. Der er ingen undskyldning for ikke at synge med, lød opfordringen fra Richard Ragnvald.

Det gjorde de ældre så. Især da Richard Ragnvald - uden egentligt selv at vide det - tog fat på stroferne af "Dit sind flyver altid så viden omkring", der på plejehjemmet går for at være stedets helt private "nationalsang".

- Beboerne har glædet sig til dagen og har klædt sig pænt på. De har selv ønsket, at det skulle være Richard Ragnvald, som kom og underholdt, fortæller den daglige leder af terapien på hjemmet.

- Især en af vores beboere har glædet sig det sidste halve år. Siden det blev bestemt, at Richard Ragnvald skulle komme. Det var hans store ønske. Men desværre blev Hans Jørgen for et stykke tid siden indlagt på sygehuset. Han ligger helt sikkert og tænker på os og Richard Ragnvald lige nu, siger lederen.

Som plaster på såret har lederen lovet ham, at han må få plakaten med Richard Ragvald, som har hængt ude i hjemmets entre. Den bærer nu dansktop-stjernens autograf.

Men hvor blev den af? Den sang, som alle ventede på. "Kære lille mormor".

Den kom til sidst. Der var slet ingen grund til panik. Richard Ragnvald skuffede ikke sit publikum.
Slageren blev dagens ekstranummer. Og der blev både sunget for kære mormor og morfar, farmor og farfar. Ingen blev glemt.

Kirsten Siggaard

Kirsten Siggaard