Foredragsholderkalender side 1

Forfatterforedrag Med Erik Valeur.

Erik Valeur er journalist, mediekommentator og forfatter og har to gange modtaget Cavling Prisen.

Nu har han skrevet sin debut roman "Det syvende barn" (2011), der både er en spændingsroman og en samtidsfortælling, der beskriver syv børnehjemsbørns liv fra 60erne frem til i dag.

En roman om omsorg, ensomhed og forældres forhold til deres børn. Romanen indeholder helt aktuelle og overraskende pointer om politik, magt og og medier i Danmark i dag.

Erik Valeur har gennem mange år beskæftiget sig med mennesker i alle hjørner og egne af Danmark og kender sine personer indgående, hvad enten det er det lille barn, der lider under sin egen umådelig grimhed, den magtfulde minister med direkte kurs mod rigets højeste post eller den kriminelle flygtning, der snyder den idealistiske journalist. Han er selv opvokset med en enlig mor, der i sin tid placerede ham på børnehjem, hvor han tilbragte sine første to år.

Udover sin nu skønlitterære debutroman er Erik Valeur forfatter til bl.a. debatbøgerne "Stop Pressen" (1993), "Magtens Bog" (2002) samt "60 Skarpe Skud" (2007). Erik Valeur har modtaget følgende priser: Debutantprisen 2011. Weekendavisens Litteraturpris 2011. Årets bog - Vejle Amts Folkeblad 2011. Harald Mogensen - prisen 2012. Glasnøglen 2012

Tir. d. 19. februar 2013, kl. 19-21. (Entré: 50 kr)
Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 1., Vanløse

**************************************************************************************************

Lola Jensen.
Kunsten at glæde sig over at have en teenager i huset. Få masser at grine af og endnu mere at tænke over - samt gode råd og værktøjer med hjem. Arrangeret i et samarbejde mellem FOF Gentofte og Gentofte Hovedbibliotek.


Tilmelding til Lola Jensens foredrag kan ske hos FOF Gentofte v/ Vibeke Sandby.

Livet med en teenager er helt sikkert både livligt og uforudsigeligt! Lola Jensen er inviteret til at fortælle om puberteten - den eksperimenterende teenager og ikke mindst om den familie, der skal rumme og guide de unge.

Hvad rører sig i teenage-alderen, og hvordan tackles hverdagen med et barn i selvstændighedsfasen? Det kan være en udfordring for forældre at give slip og holde fast på samme tid.

 Hvordan virker voksne på de unge og omvendt? Lola Jensen vil blandt andet berøre emnet den gode dialog og kunsten at tale til teenagere, så de bevarer lysten til at lytte. Hun er familievejleder, forfatter og foredragsholder samt fast gæst på TV2 Gomorgen Danmark.

Arrangeret af FOF Gentofte.

Tir. d. 19. februar 2013, kl. 19-21. (Entré: 95 kr.)
Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, Hellerup

**************************************************************************************************

Pia Fris Laneth: Kvinder i den danske modstandsbevægelse.

Foredraget bygger på DR's dokumentariske TV-serie, hvor Pia Fris Laneth interviewer 15 af de mange kvinder der deltog i frihedskampen under den tyske besættelse.

Det er fortællinger om personligt mod og etiske dilemmaer - og om venner der kunne ende som Gestapos fanger i Frøslevlejren eller dø i tyske koncentrationslejre.

Ons. d. 20. februar 2013, kl. 10.30-13.30. (Entré: 50 kr.)
Sct. Clemens Højskoleforening, Parkboulevarden 15, Randers NV.

******************************************************************************************************

Foredrag med Christian Eugen-Olsen:

Få kender som Christian Eugen-Olsen hoffet indefra, og få har som han styr på traditioner, etikette og ceremonier i hoffet. Han har siden 1990 været HM Dronning Margrethe 2.s ceremonimester. Han forlader posten med udgangen af 2012.

Ceremonimesteren er ansvarlig for modtagelsen af ambassadører og fremmede statsoverhoveder og arrangerer officielle festligheder som fx Dronningens 60 års fødselsdag i 2000 Kronprins Frederiks bryllup i 2004. I foredraget vil vi høre om Regentens virke og Hoffets organisation, og hvordan det hele spiller sammen. Desuden skal vi høre om, hvor de kongelige bor og de historier der knytter sig hertil.

Arrangeret af LOF Helsingør.

Ons. d. 20. februar 2013, kl. 19. (Entré: 145 kr)
Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, Hillerød

************************************************************************************************