>Krosalsunderholdning<

Der var bragende solskin udenfor, da 100 medlemmer af pensionistforeningen i går eftermiddags bænkede sig ved de lange kaffeborde på kroen.

Og solen fik sin fortjente hæder, da formanden valgte nummer 127 i pensionistsangbogen som dagens røstløsner: "Det er et vejr, et solskinsvejr".

Trækplastret var det folkelige sangpar Lis & Per, som foreningen har haft bestilt i over et år, og selv om Lis mente, hendes stemme lå for dybt, og gemalen, at hans lå for højt, bøjede Per sig for pensionistformandens anmodning og sang - helt uden musik - for på Ludvig Holsteins dejlige forårsbebuder.

Herefter overtog parret både gulv og scene, hvorfra de, med hjælp fra deres medbragte rytmebox, fik stemningen i krosalen op i betragtelige højder.

Med et repertoire af folkelige perler fra deres mange plader, bragte Lis & Per de ikke sjældent de et hundrede par pensionisthænder til taktfaste sammenstød, og ingen savnede egentlig den kaffe, der først blev serveret efter første halvleg en time senere.

Da to af publikummerne lod sig lokke med på scenen og danne rytmegruppe på banan- og agurke-instrumenter til de kære solister, var salen ved at koge.

I en kort pause fortalte Lis, at parret holder utrolig meget af at optræde for pensionister.

- Det er et dejligt publikum, som vi bedst kan lide at være i øjenhøjde med, sagde hun med henvisning til, at Lis & Per faktisk afviklede en del af deres sange nede på gulvet.

Pensionistforeningen holder et fast arrangement en gang om måneden på Kroen, og det har for alvor givet tilstrømning. I løbet af få år er medlemstallet fordoblet til i dag 140. Arrangementerne veksler mellem foredrag og underholdning, og de sluttes altid af med amerikansk lotteri - hvis overskud går i kassen til nye navne.

Til sommer drager de aktive pensionister på heldagstur til Flensborg Fjord, og i februar får man besøg af en foredragsholder.