Udtrykskunstner - Anne Linnet

Jeg har altid holdt mest af det enkle udtryk. Både i min musik og i mine malerier - faktisk er det meget sværere at udtrykke sig enkelt. Du skærer alt det overflødige fra, så resultatet står stærkt og intenst, siger Anne Linnet.

Lørdag eftermiddag åbnede hun en udstilling på Galleriet - hvor en følsom pensel fortæller historier med menneskekroppen er i centrum.

Stærke, varme, sanselige oliefarver i kælne kurver, formet af en blød pensel med en skarp kant, krusets i motiverne.

Dele er inspireret af de mange rejser i Frankrig og Italien - postkort pr. pensel. Andre billeder er malet som de gamle kunstnere brugte det - med model.

Når Anne Linnet maler, vil hun gerne have ro til at gå vild i inspiration og tanker - og dét er ikke altid lige nemt.

- Jeg har haft to modeller. Den ene snakkede hele tiden, så det kunne jeg ikke holde ud - derfor fik jeg en anden. Hun var til gengæld ideel, fordi hun næsten altid havde været i byen dagen før, så hun havde hun tit en ordentlig bagskid på. Det passede mig fint - så kunne jeg tegne løs i fred, mens hun flød på divanen, siger Anne Linnet, der ofte tegner croquis først og siden formidler udtrykket videre til lærredet.

Hun havde ikke regnet med at kunsten på lærredet skulle blive alvor.

- At flytte ind i en helt anden verden - ganske som når jeg komponerer musik - er fascinerende. Jeg er først og fremmest musiker, men for nogle år siden fik jeg så pludselig mere tid hjemme og ro på, fordi jeg adopterede to rumænske børn. Det gav en helt anden rytme end når jeg skal ud at give koncert. Jeg fik pludselig mulighed for at give mig i kast med maleriet på en meget koncentreret måde. Det en fysisk energi, der kommer til udtryk på lærredet. Jeg kan gi’ den gas og få afløb for følelser og stemninger, ganske som når jeg står på scenen, siger Anne Linnet.

Nogen gange fylder kunsten dog for meget.

- Alt det grej er ret upraktisk, når man er på ferie. Så tegner jeg med olie på papir i stedet. Det tørrer også hurtigere. Spørg lige mine børn, hvordan det er at sidde i bilen fra Frankrig til Danmark med våde malerier, der suser rundt i kabinen - uden at man må røre ved dem, siger Linnet.

Rigtig mange af hendes billeder er malet i lokalområdet, for hun har en gård i Kandestederne. Derfor er det også naturligt, at hun udstiller lokalt.

- Jeg er kommet heroppe i 20 år - faktisk kom jeg her som barn med mine forældre i ferierne. Jeg føler i hvert fald, at jeg er vokset lidt sammen med stedet. Den voldsomme, barske natur og det utrolige lys har stor plads i mig. Jeg ved godt, at de fastboende smiler lidt af landliggerne, men jeg føler virkelig, at jeg hører til heroppe, siger Anne Linnet.